Hírek részletei

Vissza

Mi vagyunk a legjobbak!

A másodosztályos bajnokság döntőjét is megnyertük vasárnap.

Maximalista volt a Szejke SK a sepsiszentgyörgyi feljutási tornán, hiszen a cél elérése, a szombati, feljutást jelentő győzelem után is nagyon komolyan vette a vasárnapi találkozót is. A másik feljutó, az Alexandriai CSM elleni találkozón is okosan, szépen, taktikusan játszott és már az első félidő derekán meglátszott, hogy sokkal összeszedettebb ellenfelénél, illetve fizikálisan is föléje nő.

A Teleorman megyeiek kezdetek jobban, a Szejke a hatodik percben szerezte az első gólt Kónya révén, aztán a 17. percben egyenlített csapatunk, innen pedig gyakorlatilag nem volt megállás, Jére góljéval átvettük a vezetést. Felszabadultan, nyugodtan játszott a Szejke, a félidőre már héromgólos előnye volt, de fordulás után ezt növelni tudta, a 36. percben már 23-17 volt az eredmény. Az ellenfél sokat cserélt, mi nem tudtunk annyit változtatni, hiszen összesen kilenc (!) mezőnyjétékossal játszotta végig a Szejke a három meccset, ez elképesztő megerőltetést jelentett kézilabdzóink részére. Alexandriának sikerült két gólra megközelteni a Szejkét, de Jobb Lőrinc a legjobbkor, az 56. percben, kettős emberhátrányban (!) védett ki egy hetest, Kónya pedig ellenállhatatlan volt, szórta a gólokat. A vége három lett ide, sikerült tehát a másodosztály döntőjében is győzedelmeskedni.

SZÉP VOLT, FIÚK!

Férfi A-osztályos bajnokság, feljutási torna, döntő

SZÉKELYUDVARHELYI SZEJKE SK–ALEXANDRIA-I CSM 35–32 (18–15)

Sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Marius Murariu és Claudiu Tabacariu (Piatra Neamț)

SZEJKE SK: Jobb (12 védés / 29 kapott gól) – Hadnagy 1, Csibi 4, Fekete 2, Szabó 6, Kónya 13 (1), Jére 5. Csere: Csutak (2/3) – Komporály 4, Tófalvi Krisztián, Szilveszter. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

ALEXANDRIA: Staicu (6 védés / 19 gól) – Dobrincu 1, Nițu Laurențiu 3 (1), Hoinaru 10 (1), Voicu 7, Chiorean 4 (1), Dima. Csere: Coveianu (6/16)  – Costea, Nițu Rareș 1, Stoian 2, Balázs Mihály 1, Bragadireanu 1, Manole 2. Vezetőedző: Candidatu Liviu.

Hétméteresek: 3/1 és 4/3.

Kiállítások: 8, illetve 14 perc.

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók