Hírek részletei

Vissza

A szünet után kiegyenlített a VSK Udvarhely

Bátor játékot mutatott az újonc az európai porondon szereplő ellenlábasával szemben, de még mindig nincs meg az első győzelme a férfi kézilabda élvonalban.

Hétfőn délután a férfi kézilabda élvonal nyolcadik fordulójának zárómeccsén a Bukaresti Steaua otthonában vendégszerepelt a VSK Székelyudvarhely. Az újonc még mindig az első pontjaiért hajtott. Nem indult jól a fővárosbeli mérkőzés a Sipos Lóránt által irányított gárdának, az első három gólt a házigazdák jegyezték, a 8. percben 5–1-re, a 14-ben pedig 9–5-re vezettek. A VSK negyedórát követően összekapta magát, felvette a harcot a pár héttel ezelőtt a nemzetközi porondról, az Európa Ligából a Ferencváros ellen búcsúzó Steauával szemben, ott volt a sarkában. Az udvarhelyiek húsz másodperc erejéig még egy hármas emberhátrányt is kibírtak. Az első játékrészben csak a bukarestiek voltak előnyben, a szünetben szorosnak mondható 16–14 állt az eredményjelzőn.

A pihenőt követően még motíváltabban jött vissza az öltözőből a VSK, Aron Dedu átlövéseiből és Vuk Milosevics hetesből lőtt góljaival a 34. percben kiegyenlített (17–17). Ezt viszont egy hétperces VSK-gólcsend követte, ami alatt visszaállította három egységnyi előnyét a Steaua, majd kicsit később zsinórban lőtt négy találattal már 26–20-ra elhúzott. Innen pedig már nem volt visszaút, ráadásul a végjátékban még rátett egy lapáttal a házigazda, így magabiztos sikert aratott.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, 8. forduló:

Bukaresti Steaua–VSK Székelyudvarhely 36–27 (16–14).
A vendégek gólszerzői: Aron Dedu 7, Vuk Milosevics, Putnoky Szabolcs és Claudio Ramos 4-4, Ferenczi Botond 3, Fekete Róbert és Csibi Hunor 2-2, Angelo Tăuțean 1.

Cikk és fotó: Székely Sport.

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók