Hírek részletei

Vissza

Jó játékkal, pont nélkül

Ebben az évadban most volt a legközelebb, hogy megszerezze első pontját a Bölények Ligájában a VSK Székelyudvarhely.

Hétközi fordulót, a hetediket játszották a férfi kézilabda Bölények Ligájában. A VSK Székelyudvarhely hazai környezetben lépett pályára, az újonc a CSM Focșanit látta vendégül a városi sportcsarnokban. Merészen kezdett a házigazda, majdnem minden támadását góllal fejezte be az elején, így 5–2-re vezetett az 5. percben. Az ellenlábas pillanatok alatt kiegyenlített, majd fej-fej mellett haladt a két együttes, rendre a VSK-nál volt az előny. Kihasználva a vendégek megingásait, Varó védéseinek is köszönhetően a játékrész felénél ismét elhúzott néggyel a Sipos Lóránt által irányított alakulat (11–7).

A rutinosabb CSM rendezte sorait, a hátrányt a pihenőig eltüntette. Sőt, a dudaszó előtt a meccs alatt először átvette a vezetést (14–15). A második játékrész elején a Focșani megpróbálta leszakítani a székelyföldieket. Tervük nem igazán jött össze, mert foggal-körömmel, nagy lélekkel harcolt a hazai gárda, rendre volt válasza a találatokra, lőtávolságon, 2-3 gólon belül maradtak. Sőt, a 49. percben akár szorossá tehették volna a végjátékot, kettős emberelőnyben nem vették be a kaput, úgy fordultak az utolsó tíz minutumra, hogy 23–26 állt az eredményjelzőn.

Ezt az apró ajándékot kihasználta a vendégcsapat, öt perccel a vége előtt úgy kért időt a VSK edzője, hogy már öt volt közte (24–29). Nem jött az újabb feltámadás. Az eddigi hét bajnokija során most mutatta a legjobb kézilabdát, közel volt a VSK Székelyudvarhely, hogy elcsípje első pontját az élvonalban.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, 7. forduló:

VSK Székelyudvarhely–CSM Focșani 26–31 (14–15).
A hazaiak gólszerzői: Aron Dedu 9, Csibi Hunor 4, Vuk Milosevics és Feliciano Couveiro 3-3, Ferenczi Botond, Claudio Ramos és Putnoky Szabolcs 2-2. Játszottak még: Varó Lajos, Orbán Szilárd (kapusok), Angelo Tăuțean, Fekete Róbert, Hadnagy Lóránt, Katona Tamás.

Cikk és fotó: Székely Sport.

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók