Hírek részletei

Vissza

Sikeres volt a hétvégi edzőképzés

Egynapos szakmai képzést tartott a Székelyföldi Kézilabda Akadémia szombaton Jordi Giralt Alberich segítségével.   

A Székelyföldi Kézilabda Akadémia vendége volt szombaton Jordi Giralt Alberich kézilabdaedző, a román nagyifjúsági fiúválogatott szövetségi kapitánya és a román szakszövetség utánpótlás-koordinátora.

A képzésen 25 edző vett részt, nemcsak Székelyudvarhelyről és a környékről, hanem többek között Sepsiszentgyörgyről, Gyergyóremetéről, Gyergyóditróból, Székelykeresztúrról, Nyárádszeredából, Szászrégenből is érkeztek szakemberek. A képzés spanyolul és angolul zajlott, magyar fordítással.

Délelőtt az elméleti képzésen a minikézilabda volt terítéken: a játék alapjai, az edzés megtervezése, a gyerekek motiválása, illetve a döntéshozatal fejlesztése, előkészítő gyakorlatok a kézilabdázás alapmozgásainak kialakítására, koordináció fejlesztés, a kar és lábmunka összehangolása.

A délutáni gyakorlati bemutatón az Akadémia ifi 3-as fiúcsapata segítségével a védekezést, pontosabban a nyitott, 3-3-as rendszer védekezés alapjait mutatta be a katalán szakember, majd a lerohanást és a visszarendeződést. Szó volt ezek előkészítéséről, felépítéséről, törvényszerűségeiről.

 

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók