Hírek részletei

Vissza

Rajt a bajnokságokban

A hét végén megkezdődnek az ifjúsági bajnokságok alapszakaszai. 

Megkezdődött az iskola, edzéseink gőzerővel folynak, küszöbön a rajt a különböző korosztályok pontvadászataiban.

Az Együtt Növünk Fel Alapítvány! által működtetett Székelyföldi Kézilabda Akadémia korosztályos csapatai idén is részt vesznek az országos bajnokságokban, amelyek a hét végén megkezdődnek. A kiírás szerint idéntől a Román Kézilabda-szövetség az ifibajnokságokban is visszatér a járványhelyzet előtti bajnoki rendszerre. A jelenlegi állás szerint tehát nem buboréktornák lesznek, hanem hetente játszanak le egy-egy fordulót, mindenki találkozik mindenkivel hazai pályán és idegenben is, az alapszakaszokból meghatározott számú csapatok lépnek tovább.  

A lányoknál az ifi 3-as korosztályú csapat (edzők: Gagyi Erika és Sándor Aliz) ellenfelei az I-csoportban a Tordai Aranyos, a Nyárádtői Egyesülés, a Marosvásárhelyi VSK és az ISK, a Fogarasi ISK, a Sepsiszentgyörgyi ISK és a Kolozsvári Jövő lesznek. A bajnokság első meccse a Kolozsvári Jövővel lesz hazai pályán.

Ifi 2-es korosztályú lánycsapatot idén nem neveztünk a bajnokságba, a nagyifjúságiak, a Mester Zsolt és Sándor Aliz által irányított együttes a D-csoportba került, ellenfelei a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC, a Brassói Corona és a Dinamo, a Fogarasi ISK és VSK, a Medgyesi ISK és Szászsebes lesznek, a csapat hazai pályán kezd a Brassói Dinamóval. 

A fiúknál az ifjúsági 3-as korosztályunk az E-jelű, nyolccsapatos csoportba került, a Szejke a bajnokságot Brassóban kezdi a Transilvania ellen. Kopacz István-Csongor edző csapatának ebben az idényben az alapszakaszban a brassóiakon kívül Vidombáki Sporting, a Segesvári ISK, a Nagyszebeni ISK, a Fogarasi ISK és a Gyulafehérvári ISK, valamint Szászrégen lesznek az ellenfelei.

Az ifi 2-es korosztály, Orbán Levente edző együttese az alapszakaszban a hatcsapatos E-csoportban küzd a továbbjutásért, a Székelyudvarhelyi ISK első meccse Vidombákon lesz. A többi ellenfeleink: Segesvári ISK, Gyulafehérvári ISK, Brassói Avatar, Nagyszebeni ISK.

A nagyifjúságiak, Sipos Lóránt edző csapata a hétcsapatos D-csoportba került, e hét végén a Brassói Dinamo otthonában kezd. Az ifi 1-esek a idény alapszakaszában Fogarassal, Vidombákkal, Nagyszebennel, a Tricolorul Breazával és Segesvárral fognak találkozni.

Mivel a sportcsarnok az Őszi Vásár miatt foglalt lesz a hét végén, a hazai találkozókat a Bányai János Szakközépiskola sporttetrmében tartják, a mérkőzések időpotjai egyelőre nem ismertek.

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók