Hírek részletei

Vissza

Nagybányára utaznak a legkisebbek

Országos minikézilabda-fesztivált tart a szövetség, az Akadémia udvarhelyi és keresztúri csoportja is részt vesz.   

Összesen 82 csapat vesz részt a május 30. és június 2. között négy helyszínen (Zsilvásárhely, Slobozia, Nagybánya és Vaslui) lezajló meccseken. A minikézilabda-bajnokság utolsó felvonására azok a csapatok mehetnek, akik legalább két eurorégiós versenyen korábban már részt vettek. A Székelyföldi Kézilabda Akadémia két csapattal utazik el az ifi 5-ös korosztály számára kiírt minikézilabda-fesztivál nagybányai helyszínére: Kuti László edző 2008-2009-ben született tanítványai, valamint a székelykeresztúri növendékek Simon Áron edző vezetésével.

Nagybányán két csoport lesz, az 1-es számúba került az Akadémia udvarhelyi együttese, ez Kuti László és Stefán András tanítványaiból áll, ők a házigazda Nagybányai Minaurral és az Extremmel, Szatmárnémetivel, a Kolozsvári Ardealullal, illetve a Besztercei és a Nagyváradi Sportiskolával fognak játszani.

A 2-es csoportban a keresztúri csapatnak a Nagybányai ISK 2-es gárdája, illetve a szintén nagybányai Marta együttese, a Nagyváradi Alpha, Szinérváralja és Szászrégen lesznek az ellenfelei.

A minikézilabdában az eredményeket, a szerzett gólokat nem számolják, egy kézilabdapályán keresztben játszanak a csapatok 4+1-es felállásban, kisebb kapukra. A kapu előtti félkör sugara 5 méter, a játékidő 4x10 perc és egy csapatból mindenki kötelezően pályára kell lépjen, a büntetés nem kiállítást, hanem cserét jelent.

 

 

 

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók