Hírek részletei

Vissza

Megvan az ellenfelünk!

A B-csoport másodk helyezettjével csapunk össze a negyeddöntőben április közepén.  

Befejeződtek az A-osztályos bajnokság alapszakaszának küzdelmei, megvannak a továbbjutók és a feljutási torna első körének párosítása is. A Szejke SK az elmúlt napokban lejátszotta a hátralevő három meccsét, s habár ezekből az elsőt elveszítette egy góllal Segevsár ellenében, a Temesvári CNOPJ és a Nagyváradi VSK ellenő győzelmek azt jelentették, hogy Sipos Lóránt együttese a csoport élén végzett.   

A csapat ezeken a találkozókon is jól játszott, mindhárom alkalommal szerzett legalább harminc gólt, a Segesvár elleni második félidő és a hajrá klasszis-teljesítmény volt a csapatkapitány Komporály Attila hiányában is. Habár kikaptunk, Segesvár nem tudott előzni a végére, mert az odavágón hat góllal kapott ki a Szejkétől és most csak eggyel nyert.

A mostani három találkozó alatt Kónya Hunor volt a leggólerősebb játékosunk, 15 gólt szerzett, Csibi Hunor és Katona Tamás 13-13, Szabó Benjámin 11, Tăuțean Angelo 10, Jére Róbert 8, Mihály Zsolt 7, Fekete Róbert, Palatka Barna és Hadnagy Lóránt 6-6, míg Tófalvi Krisztián és Szilveszter Bence 2-2 gólt lőttek három meccs alatt.

A kapusaink a Segesvár elleni első félidőt leszámítva (akkor egyetlen lövést sem védtek ki) is jól állták a sarat, a három találkozón a legtöb időt a pályán töltő Orbán Szilárd 18 védést mutatott be és 38 gólt kapott (32,14%), Jobb Lőrinc pedig 13-at védett és 25 gólt kapott (34,21%). Az ifjúsági Csutak Zsolt is szóhoz jutott a szombati és a vasárnapi találkozón, ő 8-szor védett és 11 gólt kapott a pályán töltött összesen kb. 15 perc alatt.  

A Szejke és Segesvár mellett Kolozsvár is továbbjutott a csoportunkból, utóbbiak a két legjobb harmadik egyikeként. Az A- és B-csoportokban újra kellett számolni a táblázatokat, mivel az első három helyezett közé olyan együttesek kerültek, amelyeknek nincsen feljutási joga, az A-ban a CSU Suceava II., míg a B-ben s Bukaresti CSM. A szabályzat szerint ezeket a táblázatokat újraszámolták úgy, hogy a nem jogosult csapatok eredményeit nem vették figyelembe, így az A-ból a CSU Pitești és a CSM Ploiești, a B-ből a CSM Alexandria, a CS Medgidia és a Craiovai Universitatea léptek tovább.

A nyolccsapatos feljutási torna április 16-án (a helyszín még nem ismert, de résztvevő csapat nem rendezhet) a következő találkozókkal keződik: Pitești – Craiovai Universitatea (1. meccs), CSM Ploiești – Kolozsvári U (2. meccs), Alexandria – Segesvári VSK (3. meccs) és Medgidia – Szejke SK (4. meccs). A torna kiesős remdszerben zajlik, tehát akik a negyeddöntőben kiesnek, nem juthatnak fel. Amennyiben a Szejke legyőzi Medgidiát (döntetlen esetén hétméteresek jönnek), az első találkozó, a Pitești – Craiovai összecsapás győztesével játszik az elődöntőben, a 2. és 3. meccs továbbjutói játsszák a második elődöntőt.

A kiírás szerint a két elődöntő nyertese feljut a Nemzeti Ligába, a 3. és 4. helyezettek (az elődöntők vesztesei) pedig egy következő, már körmérkőézéses tornán játsztanak a feljutásért (a Nemzeti Liga 11. és 12. helyzettjével). Innen két együttes folytathatja a legfelsőbb szinten, de a szövetség szabályzata azt is megjegyzi, hogy amennyiben egy vagy több jelenlegi elsőosztályos együttes nem indulna, akkor a feljutási tornákon elért helyezések alapján és azoknak függvényében be lehet nevezni a legfelsőbb osztályba.

 

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók