Hírek részletei

Vissza

Megérkezett a magyar válogatott!

Lélekemelő fogadtatásban volt része a magyar női kézilabda-válogatottnak Farkaslakán.
 
A marosvásárhelyi repülőtérről a székelyudvarhelyi Páva Kert Panzióba igyekvő csapatszállító autóbusz megállt Tamási Áron sírja és a Trianoni emlékmű mellett, ahol a helyiek kultúrműsorral fogadták a magyarországi sportolókat és stábtagokat. Beszédet mondott Kovács Lehel polgármester és Hadnagy Jolán, a Farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke, gyönyörűszép népdalt énekelt Ágoston Eszter, a dr Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákja, valamint egy népdalcsokrot adtak elő a farkaslaki iskola diákjai, illetve sóvidéki táncokat mutatott be a szintén helyi, Virgoncz néptánccsoport. A Szovátáról, fellépésről hazefele tartó csíkrákosi Gerendely férfikórus huszárnótát énekelt, majd Laczkó Vilmos farkaslaki plébános áldotta meg a csapatot, sok sikert kívánva a közelgő olimpiára. A kézilabdázókat jól láthatóan megérintette a szívélyes és felemelő fogadtatás.
 
A csapat hétfőn kora este már edzést tart a sportcsarnokban, az edzések mindennap folynak – ezek közül egy, a kedden 17 órától keződő edzés nyilvános lesz, tehát végig lehet nézni a tréninget. A nyílt edzésen kizárólag beoltott nézők vehetnek részt, az olimpiára készülő sportolók és a stáb egészségének megóvása érdekében. 

Azoknak, akik kedden a székelyudvarhelyi sportcsarnokban szeretnék megnézni a Székelyföldön edzőtáborozó magyar női kézilabda válogatott nyílt edzését, lehetősége lesz a koronavírus-elleni oltásra. A szervezők közlése szerint a sportcsarnok főbejáratához már 15 óra 30 perctől mehetnek azok a személyek, akik nincsenek beoltva, ugyanis az épület előterében rendezik be az oltóközpontot. Akik élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, hozzák magukkal a személyazonossági igazolványukat, a Pfizer-BioNTech vagy a Johnson & Johnson oltások közül választhatnak. A beoltott személyeket az oldalajtókon engedik be majd, ahol belépéskor fel kell mutatni az oltási igazolványt.  A nyílt edzésen kizárólag beoltott, illetve a helyszínen oltakozó nézők vehetnek részt, az olimpiára készülő sportolók és a stáb egészségének megóvása érdekében. 

A belépés ingyenes lesz, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!  

Csütörtökön, július elsején 19 órától a Páva Kert Panzió terasza ad otthont a közönségtalálkozónak, a sportolóktól és a stábtagoktól ott kérdezni is lehet. A közönség részvételéhez nem szükséges regisztráció, de arra kérjük a résztvevőket, hogy tartsák be a jelenség érvényben levő járványügyi korlátozásokat.
Az ötnapos edzőtábort a Magyar Kézilabda-szövetség, illetve a határontúli magyar kézilabdázás támogatására létrehozott Együtt Növünk Fel! Alapítvány koordinálja.

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók