Hírek részletei

Vissza

Megcsináltuk!

Teljesítette célkitűzését a Szejke SK: a csoport éllovasát legyőzve bejutott az elődöntő tornára.

Egy pontot kellett szereznie a Szejke SK-nak ahhoz, hogy teljesüljön az első idény célkitűzése, a csoport második helyének megszerzése. Sipos Lóránt együttese a célt maga előtt látva kézilabdázott végig a szombat délutáni rangadón és egy igen izgalmas meccs után sikerült megszerezni azt a három pontot, amivel végérvényesen eldőlt, hogy megelőztük Nagyváradot és másodikok leszünk az A-osztály D-csoportjában.

Jól is indította a meccset a Szejke SK, kirobbanó formában volt a csapat, szinte minden próbálkozás sikerült, a tizedik percben már időt kért Segesvár. Az első félidőben tartottuk a négygólos előnyt, a szünetben mindenki boldog volt – főleg úgy, hogy Gálfi Árpád polgármester köszöntötte Veress Ernát, aki a speciális olimpián nyert három érmet úszásban két hete.

A második félidőben rákapcsolt Segesvár, s holott a legjobbjaik közül ketten, Căpățînă és Santeiu nem játszottak sérülés miatt (a Szejkénél Fekete, Tăuțean és Lázár hiányzott szintén sérülésért), egyre közelebb kerültek, majd ki is egyenlítettek. Nagyon kegyetlen végjáték jött, de a Szejke állta a sarat, Orbán Szilárd a legjobbkor volt jó helyen, testvére, Levente pedig egy igen fontos kontrát vitt be, akárcsak Daninfeld, előttük Jére is eredményes volt, így az utolsó perceket teljesen uralta a Szejke. A közönség sem bírta ülve, óriási, ritkán látható hangulat és örömünnep kerekedett a meccs végére.

A Segesvári VSK már megnyerte ezt a csoportot, első helyen jut tovább a május 2. és 5. közötti nyolccsapatos elődöntő-tornára. 

Az utolsó előtti forduló másik két találkozóját hétfőn játsszák, a Tordai Potaissa II. Nagyváradot,  Nagyszeben pedig a Nagybányai Minaur II-es csapatát fogadja. Szerencsére ezek a találkozók már nem határoznak az első két helyről, sőt a Szejke április 17-i, szerdai Nagybányai vendégjátéka sem. 

Férfi A-osztályos bajnokság, D-csoport, 19. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI SZEJKE SK – SEGESVÁRI VSK 27–24 (14–10)

Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezették: Cruceru Andrei (Resicabánya) és Eremia Adrian (Zsilvásárhely)

SZEJKE SK: Orbán Szilárd (14 védés / 18 kapott gól) – Komporály 7, Daninfeld 4, Kopacz 2, Kónya 2, Jére 1, Szász Előd 4. Csere: Jobb (1/5)  – Pál Szilárd 1, Buguleț 1, Orbán Levente 4 (1), Lőrinczi 1, Palatka, Gáspár. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

SEGESVÁRI VSK: Seieșan (7 védés/21 kapott gól, 1 szerzett gól) – Nuțu 1, Barb, Pop 4, Cristea, Ganea 7 (1), Răduț 4. Csere: Costin (1/6) – Sîncelean 7, Solcanu, Turturică. Vezetőedző: Sorin Mureșan.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–1, 10. p.: 5-2, 17. p.: 10–5, 24. p.: 12-6, 29. p.: 13–9, 38. p.: 17–13, 42. p.: 19–15, 52. p.: 23–22, 59. p.: 27–24.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 1/1 ill. 1/1.

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók