Hírek részletei

Vissza

Legyőztük a temesvári fiatalokat

Fontos pontokat zsebelt be a Sipos-csapat, vasárnap zárul a buboréktorna.

Az A-osztályos felnőtt bajnokság C-csoportjának alapszakaszában még egyetlen találkozója van hátra a Szejke SK-nak, az utolsóelőttit ma este sikerült abszolválni, csapatunk újabb fiatal ellenfelet győzött le a hazai rendezésű buboréktornán. A segesváriak elleni pénteki vereség után kötelező volt ezt a meccset behúzni, mint ahogy kötelező a holnapi, Nagyvárad elleni találkozó megnyerése is – ha a maihoz hasonlóan az is sikerül, a Szejke az első helyen végez csoportjában.   

Az ifi 3-as korosztályos válogatottat irányító Horváth Attila edző (mellette volt másodedző a legutóbbi összetartáson a Szejke vezetőedzője, Sipos Lóránt) igen fiatal csapattal dolgozik, 17-18-19 éves, nemcsak temesvári születésű kézilabdázók alkotják a keretét.

A találkozón gyakorlatilag megismétlődött az, amit a két csapat januári összecsapásán láthattunk, a fiatalok az elején elég jól tartották magukat, de a Szejke tapasztalata, fizikai fölénye lassanként föléjük érett, az első félidő közepétől már teljesen átvette az irányítást a Sipos-csapat. Az együttesben ezúttal szóhoz jutott a Segesvár elleni meccsről személyes okok miatt hiányzó Komporály Attila, illetve az ifjúsági kapus Csutak Zsolt is.

A második félidő nagy részében főleg a Szejkében is edződő fiatal kézilabdázók játszottak (Katona, Szilveszter és Tófalvi Krisztián), vezetőedzőnk több variációt is kipróbálhatott, a csapat teljesen megérdemelten gyűjtötte be a pontokat. Holnap délután, fél négy előtt tíz perccel kezdődik a Nagyváradi VSK elleni mérkőzés, ezzel a találkozóval véget ér az alapszakasz a Szejke SK számára. 

Férfi A-osztályos bajnokság, C-csoport, 13. forduló

SZEJKE SK–TEMESVÁRI CNOPJ 39–19 (17–8)

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Adrian Avădani és Răzvan Popovici (Bákó)

SZEJKE SK: Orbán (3 védés/8 kapott gól) – Csibi 4, Mihály 3, Tăuțean 5, Katona 6 (2), Kónya 3, Jére 3. Csere: Csutak (7/7), Jobb (5/3) – Palatka 2, Tófalvi Krisztián 1, Fekete, Szabó 4, Komporály 1, Hadnagy 6, Szilveszter 1. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

CNOPJ: Cosmaciuc (6/17) – Ghimpău 2, Chira 6, Horváth Sámuel 1, Durac 2 (1), Moldovan 1, Palăduță 3. Csere: Prodan (4/22/ 1 szerzett gól) – Cîtu 2 (2), Ursu 1. Vezetőedző: Horváth Attila.

Hétméteresek: 2/2 és 5/3.

Kiállítások: 12, illetve 4 perc.

 

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók