Hírek részletei

Vissza

Kiválóan szerepelt az akadémia fiúcsapata!

Eurórégiós döntőt nyert a Székelyföldi Kézilabda Akadémia ifi 4-es csapata, két különdíjjal.

Nyolc környékbeli megyéből érkezett együttes vívott meg a továbbjutásért szombaton és vasárnap az udvarhelyi sportcsarnokban az ifi 4-es korosztályú (11-12 évesek) számára kiírt Eurorégiós tornán. A nyolcból négy csapat, a két négyes csoport első két helyezettje mehet az országos bajnokság következő, erdélyi szakaszára.

Színvonalas, néhány esetben nagyon szoros meccsek voltak a két nap alatt, a torna végén a Székelyföldi Kézilabda Akadémia együttese, az Orbán Szilárd és Kónya Hunor-Barnabás által irányított csapat lett a legjobb. Érdekesség, hogy a decemberi Mikulás Kupán a csapat még kikapott a rivális Brassói Transilvaniától, a januári SicBall Kupán döntetlent játszott velük, de ezt a meccset már végig vezetve nyerte meg.

A kétnapos torna gólkirálya a vidombáki Huntai Rareș lett 32 találattal, a legjobb kapusnak és a legtechnikásabb játékosnak két udvarhelyi akadémista bizonyult: Orbán Szilárd együtteséből a kapus Bogos Dávid és az irányító Máthé Zalán vehették át a különdíjakat.

A bajnokság következő fázisa az elődöntő, ebben a szakaszban az erdélyi megyék legjobbjaival találkoznak a továbbjutottak.

Az Eurorégiós Döntő eredményei

A-csoport: Vidombák – SZKA Székelykeresztúr 20–9, Brassó Transilvania – Vidombák 15–15, Nagyszebeni KK – SZKA Székelykeresztúr 16–28, Brassó Transilvania – Nagyszebeni KK 32–11, Nagyszebeni KK – Vidombák 12–23, Brassói Transilvania – SZKA Székelykeresztúr 39–18.

B-csoport: SZKA Székelyudvarhely – Segesvár 42–13, Nagyszebeni ISK – Fogaras 10–31, Segesvár – Nagyszebeni ISK 21–18, SZKA Székelyudvarhely – Fogaras 32–16, Segesvár – Fogaras 30–25, SZKA Székelyudvarhely – Nagyszebeni ISK 32–14.

Helyosztók:

A4-B4: Nagyszebeni KK – Nagyszebeni ISK 22–24

A3-B3: SZKA Székelykeresztúr – Fogaras 22–27

A2-B2: Vidombák – Segesvár 29–19

A1-B1: Brassó – SzKA Székelyudvarhely 17–23

A győztes csapat játékoskerete: 

Bogos Dávid és Lőrincz Dániel kapusok,

Máthé Zalán, Sándor Kristóf, Tódor Krisztián, Lurcza Dávid, Tornai Balázs, Szabó Zoltán, Csíki Ádám, Fazakas Alpár, Nagy Tivadar, Tövisi Hunor, Szász Szilard, Miklós Arnold, Tifán Botond, Vajda Bence, György Mátyás Gergő, Magyari Botond, László Kristóf és Laczkó Botond mezőnyjátékosok.

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók