Hírek részletei

Vissza

Együttműködik az Alapítvány és a Szejke SK

Szerződést írt alá az Együtt Növünk Fel Alapítvány! és a Szejke Sport Klub.   

„Olyan sportolókat, edzőket, embereket támogatunk, akik a határon túl közösséget tudnak alkotni. Nem azt jelenti, hogy ha meglátunk egy sportolót, aki tehetséges, azt egyből Magyarországra irányítsuk. A cél az, hogy a szülőföldjükön öregbítsék szülőföldjük hírnevét” – jelentette ki Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség sportakadémiai központjának igazgatója, az Együtt Növünk Fel! Alapítvány kuratóriumának tagja. A vendégeket és a szerződést aláírókat Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere köszöntötte az Orbán Balázs tanácsteremben, szerződést Ilyés Ferenc, az Együtt Növünk Fel! Alapítvány kuratóriumának elnöke, az MKSZ határon túli magyar kézilabdázásért felelős elnöki megbízottja és Győri István, a Szejke Sport Klub ügyvezetője írták alá. A szerződésben foglaltak az utánpótlás-nevelésre vonatkoznak.

Az Alapítvány versenyeztetési költségeket vállal, valamint edzőképzéseket, edzőtáborokat biztosít, illetve infrastrukturális felújításokat végez, de nemcsak a sport, hanem az oktatás terén is vállal kötelezettségeket, például a Székelyudvarhelyen kipróbált román nyelv-tanfolyam is folytatódni fog, mind a fiú, mind pedig a lány utánpótlásban – foglalta össze Ilyés Ferenc, majd arra az újságírói kérdésre, hogy hogyan tudja támogatni a szövetség Székelyudvarhely felnőtt csapatát, azt válaszolta, hogy azzal, hogy átvállalják az ifjúságnevelés költségeit, több marad a felnőtt csapatra. Juhász hozzátette, a szövetség felnőtt csapatot nem, csak utánpótlásképzést támogathat.

Mint elhangzott, 1680 sportoló, több mint száz edző tartozik a határon túli kézilabda-központokhoz, tehát Székelyudvarhelyen kívül a Partiumban, a délvidéki Adán és a felvidéki Dunaszerdahelyen. A központok edzői, vezetői (Nagy Flórián kuratóriumi tag, a Partiumi Projekt részéről, Urbán Mónika, az Adai Női Kézilabda Klub részéről, Tóbiás József, az Adai Férfi Kézilabda Klub részéről, valamint dr. Horváth Zoltán, a Dunaszerdahelyi DAC kézilabda klubjának elnöke) szintén jelen voltak a sajtótájékoztatón, illetve azt megelőzően tartottak többórás megbeszélést a Gondűző Étterem konferenciatermében.  

Jakab Árpád, az Együtt Növünk Fel! Alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy idén nyártól a zetelaki utánpótlásnevelést is sikerült bevonni, illetve tízmillió forintos beruházással megújult a zetelaki sportcsarnok padlója. Jövő héten a szerbiai Ada lesz egy olyan torna, amelyen az alapítvány által működtetett központok korosztályos csapatai mérik össze tudásukat, tehát egy partiumi válogatott, egy dunaszerdahelyi és egy székelyudvarhelyi együttes is részt vesz.  

A sajtótéjékoztatóról készült felvétel visszanézhető a Székelyföldi Kézilabda Akadémia – Szejke SK Facebook-oldalon.

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók