Hírek részletei

Vissza

A Szejke SK további útja

Másodikként jutott tovább a Szejke csoportjából, május elején Brassóban játszik az elődöntőben.

A Segesvári VSK felett aratott szombati győzelmével a Szejke SK továbbjutott a feljutásért zajló elődöntő-tornára, amelyet nyolc csapat részvételével Brassóban tartanak május 2. és 4. között.

A román felnőtt férfi kézilabda bajnokság versenykiírása szerint az elődöntő-tornán két négyes csoportot alakítanak ki: mivel négy A-osztályos csoport volt az alapszakaszban, az egyikbe az A és C-csoportok első helyezettjei, illetve a B- és D-négyesek másodikjai kerülnek össze. Ebbe a csoportba kerül a Szejke SK a D-csoport második helyezettjeként, illetve az A-csoportot fölényesen megnyerő Vaslui, a C-csoportban szintén magabiztosan élen álló győztes, a Resicabányai Scolar VSK, illetve a B-csoport harmadik helyezettje, a Medgidia-i SK mellé. A B-csoportban a Konstancai Dél-Dobrudzsa fiókcsapata lett a második, de a farmcsapatok nem vehetnek részt az elődöntőn.

A másik kvartettbe értelemszerűen az A és C-csoportok második helyezettjei, a B- és D-csoportok győztesei kerülnek, tehát a Galaci VSK, a Krajovai Universitatea, illetve Alexandria és Segesvári VSK.

Mindkét csoportban mindenki mindenkivel játszik, tehát a Szejkének három meccse lesz Brassóban május 2-án, 3-án és 4-én. A két csoport első két helyezettjei jutnak tovább, majd május 16-19-én újabb tornát rendeznek számukra, amikor a két győztes a két másodikkal elődöntőt játszik, a döntőbe jutó két együttes pedig egyenes ágon feljut a Bölények Ligájába.

Ezt követi a május 30. és június 2. közötti osztályozó torna, amelyen az iménti vesztesek a Bölények Ligájának 11. és 12. helyezettjeivel játszanak, ezen megint mindenki mindenkivel összecsap és a két első helyezett nyer jogot arra, hogy a legfelsőbb osztályban játsszon.  

 

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók