Hírek részletei

Vissza

A másodosztályba nevezünk be

A Szejke SK hivatalos közleménye

A Szejke SK vezetősége a legfelsőbb osztályba való feljutás kivívása után, az elmúlt két hónapban azon dolgozott, hogy előteremtse annak az anyagi lehetőségét, hogy a csapat a 2021-2022-es idényt az első osztályban kezdhesse.

Azonban az elmúlt hónapokban és hetekben folytatott tárgyalások és egyeztetések után nem sikerült olyan támogatói kört szerezni, amely garantálta volna azt az anyagi hátteret, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a csapat elkezdhesse a keretbővítést, a felkészülést, illetve a Bölények Ligájában való szereplést. Az ígéretek ellenére klubunk nem kapott olyan mértékű anyagi támogatást, hogy a csapat a román kézilabda legfelsőbb osztályában, a Bölények Ligájában játszhasson.

Tudni kell, hogy a csapatnak a székelyudvarhelyi vállalkozók nagymértékű és nagylelkű segítségével sikerült megmaradnia ebben a szezonban is, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy kitartottak csapatunk, az udvarhelyi kézilabda mellett és bízunk benne, hogy jövőre is fognak támogatni. Ugyanakkor hiszünk abban is, hogy sikerül megoldást találnia a városi önkormányzatnak abban, hogy a jövőben direkt-támogatásban is tudja segíteni a csapatot.

A klub tisztában van azzal, hogy jelenlegi keretünkkel csupán a kiesés ellen harcolhatnánk a legfelsőbb szinten, a megfelelő anyagi háttér hiánya miatt azoban az sem biztos, hogy végig tudnánk játszani a bajnokságot. A csapat vezetősége úgy véli, hogy ilyen körülmények között, megfelelő anyagi háttér nélkül a szurkolók és a sportolók iránti felelőtlenség lenne benevezni a Bölények Ligájába.

Így a feljutás ellenére kénytelenek vagyunk ősztől ismét a másodosztályba benevezni, abban reménykedve, hogy egy év múlva újra megpróbálhatunk fennébb lépni, nemcsak sportszakmai szempontból, hanem a támogatások mértékét illetően is.   

Köszönjük az együttműködést támogatóinknak és szurkolóinknak!

Tooltip text
Következő mérkőzések
Főtámogató
Magyarország Kormánya
Támogatók